Som en påse Gott & Blandat ungefär. Så skulle man kunna beskriva modeveckan i Köpenhamn och plaggen som visades inför nästa vår och sommar. En färgstark mix av det mesta och det bästa – och förmodligen finns det något för alla smaker. Som alltid går det att hitta några tydliga trender …

Samsøe & Samsøe

Rutor i alla former, det vill säga i oräkneliga färgställningar och storlekar. Rutiga skjortor, jackor, kjolar, kavajer, klänningar – plus att plaggen gärna får bäras tillsammans i alla möjliga (och omöjliga) kombinationer.

Baum & Pferdgarten
Munthe

Att kaftanen har blivit mångas sommarfavorit är inte konstigt. Den är skön att bära och lätt att klä upp eller ned. Passar dessutom lika bra på stranden som på shoppingrundan eller utekvällen. Den legendariska redaktören Diana Vreeland kallade till och med kaftanen för “det mest klädsamma plagg som någonsin uppfunnits”. Den syns i många olika mönster och material, men kanske är den som vackrast i den enkla versionen nedan?

Samsøe & Samsøe

Djurmönstrat brukar vara en vattendelare. Hjälp eller hurra? Men alla som har förälskat sig i leopard-, tiger-, zebra- eller ormmönstrat har mycket att välja mellan framöver. Särskilt pytonormen dyker upp på både kläder och accessoarer i skilda nyanser.

Stand
Ganni

Kostymen är en av de bästa investeringarna till våren. Den ska helst vara ledig i stilen och generös i passformen. Ett tips om du gillar klassiska plagg är att börja hösten med att leta bland herrkavajerna i secondhandaffärer – då blir det helt rätt stuk.

By Malene Birger
Lovechild

Lekfullt, mönstrat och färgrikt i såväl ljuva pasteller som starka nyanser. Spara alla gula, lila och rosa plagg som redan finns i garderoben – de hamnar högt på trendbarometern.

Stine Goya
Rodebjer
Saks Potts

Fransar, volanger, knappar, synliga sömmar, trådar, rosetter – det hänger på detaljerna. Även våren och sommaren 2020.

By Malene Birger
Cecilie Bahnsen
Rodebjer
Custommade

Ni som har läst mina krönikor i Femina vet att jag föredrar att klä mig i svart, grått och beige. Inte så vågat precis, men däremot en rätt hållbar strategi. Plaggen håller stilen länge och kan ofta användas året runt. Här nedan ser ni några av mina favoriter från visningarna, särskilt den fotsida klänningen från By Malene Birger. Svart magi, skulle jag vilja påstå.

Holzweiler
Rodebjer
Hope
By Malene Birger

Samtliga bilder är hämtade från Copenhagen Fashion Week.